Jesteś w dziale:
Nowe technologie »
VHS do DVD: kopiowanie kaset vhs oraz materiału z kamer na nośnik DVD. Dowiedz się więcej »

2006-10-09 15:10:07
maldon
253 postów

Problem ze stronicowaniem

<?php
//łaczenie z baza///
if (!isset($first)) { $first = 0; }
$ltmp = 1; // wielkosc "porcji"
$zap = mysql_query("SELECT * FROM moja_tabela LIMIT $first,$ltmp;");
while ($wynik = mysql_fetch_assoc($zap)) {
print "$wynik[jakies_pole]";
}
$count = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT moja_nazwa_kolumny FROM moja_tabela WHERE moj_warunek='1';"));
$count = $count/$ltmp;
$ile = ceil($count);
if ($first!=0) print ("<a href=\"strona.php?first=" . ($first-$ltmp) . "\" title=\"Poprzednie\"><big>«</big></a> ");
for ($i=1;$i<=$ile;$i++)
{
print ("<a href=\"strona.php?first=" . ($i*$ltmp-$ltmp) . "\" title=\"" . ($i*$ltmp-($ltmp-1)) . "-" . ($i*$ltmp) ."\">");
if ($first==($i*$ltmp-$ltmp))
{
print ("<b>[" . $i . "]</b></a> "); $akt=$i; } else { print ("[" . $i . "]</a> ");
}
}
if ($akt<$ile) print ("<a href=\"strona.php?first=" . ($first+$ltmp) . "\" title=\"Następne\"><big>»</big></a>");
?>

mam oto kod powyrzej wygrzebany z net, chodzi oto aby przerobić go tak aby dzielił "jakies_pole" na kolejene podstorny? nie wiem czy jesno to mowie, chodzi o to aby podział wyników ma następować po jakies tam okreslonej liczbie znaków a następnie
dzilenie je na kolejne strony

STRONA GŁÓWNA . AKTUALNOŚCI . FORUM . ROZRYWKA . GALERIA . VIDEO . KLIKACZ . KONTAKT   All Rights Reserved  Grzesio.eu © ® 2002-2012.
Zaprojektował: Grzegorz Mistewicz