2007-10-12 21:20:24Jurek87 postów
|
Po debacie TUSK VS KACZYŃSKI
Głosuję na listę PO. Doświadczyłem dzisiaj totalnej klęski Kaczyńskiego. Te jego bezpośrednie zwroty do widzów, taki kit to może wieczorem wpajać mamie lub kotu.
Szalę przeciążył mój serek żółty którego cena wzrosłą dzisiaj do 2 zł 98 gr oraz mleko.
|
|
2007-10-12 21:23:06 Grzechuu 2752 postów
| Też oglądałem i popieram twój pogląd. Ta debata to triumf Tuska. Głupcem nazwę tego kto myśli inaczej. Zdecydowałem : jednak idę na wybory.
|
|
2007-10-13 17:53:00 darpla 301 postów
| Również oglądałem debatę Tusk-Kaczyński. I jednoznacznie stwierdzam, że będę głosował na PIS, bo
1) Liberałowie chcą wrócić do koryta i rabunku (LiD i PO)
2) Przestępczość spadła o 18% dzięki Ziobro
3) Gospodarka kwitnie
4) Finanse publiczne są uregulowane
5) Nigdy wcześniej po `89 roku nie było tak dobrze w Polsce jak za PIS-u.
Sądzę, że zdecydowanie błędem jest sugerowanie se jedną debatą, bo ona tak na prawdę nic nie wnosi do życia publicznego. Najważniejsze są fakty. A fakty przemawiają za Pisem. Przecież wystarczy obserwować scenę polityczną i można bardzo łatwo wyłuskać informacje, która partia jest najbardziej prawa w Polsce. Nie było takiego przypadku wcześniej żeby rząd złapał na gorącym uczynku swojego ministra i oskarżył o korupcję (sprawa Kaczmarka). Uważam, ze ta sprawa pokazała, kto w Polcse musi rządzić - nie powinien -ale musi. Lewe prywatyzacje banków czy elektrowni, sprzedaż ziemi za grosze, przemyt, itp. - to tylko niektóre czyny elity biznesowo-rządzącej. Okradani jesteśmy MY - POLACY we własnym kraju.
Czy chcemy dalej żyć, będąc okradani?
|
|