Jesteś w dziale:
Video »
KLIKACZ 2012 - automatyczny klikacz, programowalna aplikacja do wywoływania myszy i klawiatury. Dowiedz się więcej »

2011-01-06 01:21:51
Dżobo
203 postów

Loteria Pusty SMS w detalach

2011-01-06 12:09:53
Grzechuu
2752 postów

Już wysłałem link do brata by pokazał rodzinie:) Normalnie porażka, sam nie sądziłem że odbywa się to tak agresywnie.

2011-01-11 03:06:11
Karol Witkowski

no troszke z jezykiem przegieli, ale ogolnie loteria sama w sobie nie jest zla. Jest podobna do innych. Wlasciwie nawet chyba mniej bezczelna niz jedna od operatora...

2011-01-11 10:38:10
Maria

No fakt język trochę zbyt młodzieżowy jak dla mnie ale jednak cóż no według regulaminu zachęca do gry. W regulaminie jasno jest napisane że o wygranej informują telefonicznie więc nie rozumiem dlaczego ludzie dają się nabrac że sms załatwia sprawę. Moim zdaniem po prostu nie czytają.

2011-01-11 15:14:11
Dżobo
203 postów

Kto czyta regulamin? W takich przypadkach to sms powinien zawierać całą ważną informację. Chyba że z góry założymy że treść sms\'a to kpina.

2011-01-12 09:45:44
Maria

Wiesz co no ciężko byłoby zmieścić regulamin w smsie. Ja czy to gra w pustego sms czy kredyt czy jakakolwiek gra to zawsze czytam regulamin. Chyba każdy chce wiedzieć o co chodzi i w co wchodzi.

2011-01-12 09:51:40
Dżobo
203 postów

Założę się że niewiele osób tak robi jak Ty. Większość ulega pierwszym docierającym informacjom, dlatego w ogóle interes się kręci:)

2011-01-13 04:44:28
Karol Witkowski

Kasne a ilu byloby do przodu z kasa gdyby nie bylo leniwymi?

Swoja droga z tego co pamietam atak na ten pusty sms zaczal sie po Ekspresie reporterow wyemitowanym na antenie TVP2. Szkoda ze wtedy owi redaktorzy wykazali sie skrajna hipokryzja- zapomnieli o tym ze ich loterie bywaja zdecydowanie bardziej bezczelne. Moze chcieli tak wykosic konkurencje?

2011-01-13 08:47:48
Maria

Prawda jest taka że w podobny sposób jak pusty sms działa w zasadzie każda loteria. Każdy ma podobny sposób na pozyskiwanie i zachęcanie osób do daleszje gry. Problem tutaj leży więc w tym dlaczego akurat tej konkretnej loterii tak bardzo dostaje się po uszach skoro inni robią to samo.

2011-01-13 20:34:37
Ania28
21 postów

Pewnie przypadek ... taki sam jak ten że nie słyszałam nigdy by ktoś wygrał w takiej lub podobnej loterii.

2011-01-13 20:36:04
Grzechuu
2752 postów

Jeśli macie jakiś problem zawsze pozostaje:

http://grzesio.eu/czarodziejska_kula/

2011-01-14 00:15:14
TomaszR
69 postów

Jeśli Polskie prawo definiuje grę losową (w tym i loterie) w ten sposób:

„Gra losowa wymaga spełnienia trzech elementów: zależność wyniku od przypadku, istnienie regulaminu, nabycie losu lub innego udziału w grze.”

i to na tyle ... to nie dziwię się że dochodzi do takich przekrętów:)

2011-01-14 01:43:04
Karol Witkowski

Aniu nie wiem jak w innych loteriach, ale pusty sms chyba z tego co sie orientuje publikuje liste laureatow. Nawet ostatnio przegladajac filmy na temat tych wszystkich loterii wpadlem na link gdzie wreczano nagrode jakiemus czlowiekowi - http://www.youtube.com/watch?v=79IJiFHghlc (mam nadzieje ze nie przeszkadza ze wkleilem link z obcego serwisu, w razie czego prosze usunac go ).
Co do tego filmiku. Nie wierze by byl ustawiony. Jak wiadomo lokalne gazety tylko czychaja na sensacje, a gdyby dowiedzialy sie ze to byla sciema to by od razu trabily o tym. Ich artykuly by byly publikowane przez wieksze serwisy bo kazdy chce walczyc z oszustwem.

2011-01-14 08:49:11
Maria

To co napisałeś tylko potwierdza że przynajmniej gdzies ujawniają informacje o osobach które wygrały w tego pustego smsa. A przynzam szczerze że nie wiem gdzie sa informacje na temat tego że ktoś wygrał mercedesa albo inne auto jak w innych loteriach. Cóż Aniu zapis jest jaki jest więc korzystają z tego. I zwracają uwagę na regulamin więc nie wiem czemu ludzie go nie czytają.

2011-01-17 12:03:28
Dżobo
203 postów

2011-01-18 08:38:43
Maria

Przywoływanie tego filmiku to trochę bezsens. Raz że jest on cóz kopią pomysłu pani Barbary z klatki B dwa że TVp też organizuje takie konkursy i sama namawia do wysyłania esów w podobny sposób. To trochę nie fair że wyświetlali reklamy a potem po nich jechali. Kasy nabrali a jak im zaczęło to być niewygodne to dawaj naskoczymy na loterię, mimo że sami organizujemy podobne.

2011-01-18 09:56:29
Dżobo
203 postów

Nie oszukujmy się ... nie ukrywam że oglądam TV dość często i reklamy Loterii Pusty SMS są bardzo często emitowane i tym samym można powiedzieć, że dość agresywne. Można powiedzieć że ludzie po prostu biorą się powoli za te wszystkie loterie i zaczęli od giganta:)

2011-01-19 10:04:05
Maria

No nie wiem czy TVP wzięłaby się za swoje loterie. Wiesz zaatakować pustego sms to moga bo nie mają w nim żadnego interesu. Jak pisałam kase ze emitowanie reklam wzięli i tyle. Tylko szkoda że wcześniej nie pomyśleli że potem ich zaatakują bo wyszła taka trochę hipokryzja z ich strony.

STRONA GŁÓWNA . AKTUALNOŚCI . FORUM . ROZRYWKA . GALERIA . VIDEO . KLIKACZ . KONTAKT   All Rights Reserved  Grzesio.eu © ® 2002-2012.
Zaprojektował: Grzegorz Mistewicz