maldon253 postów
|
Profesjonalnie
profesjonalnie 800x600 strona data2town rozjezdza sie
|
|
| | |
|
Grzechuu 2752 postów
| tnz ? założeniem nowej wersji d2t nie było stworzenie layoutu mieszczacego się w rozdzielczości 800x600 staram się wszystkich przekonywać że teraz jest już nowy standart a nie rozdzielczość sprzed 8 lat
|
|
| |
|
|
maldon 253 postów
| Grzesiek zartujesz chyba, tu juz nie chodzi jakie bylo zalozenie ale o ludzka przyzwoitosc, zobaczy czy onet w 800x600 rozjezdza sie, albo chociazby mouton. zartujesz prawda? ja wiem ze ta rozdzielczosc to przeszlosc ale, no wlasnie znajdz mi powazny serwis ktory sie rozjezdza przy 800x600 ?Nie wieże ze nie potrafish tego zrobic? to tyle pozdrawiam
|
|
| |
|
|
gskaruz 123 postów
| Nie standart (standard), bo z 800x600 korzysta 35% internautów, prawie 60% z 1024x768.
|
|
| |
|
|
Grzechuu 2752 postów
| no dobrze ale 35 % to nie jakaś stała, ona gwałtownie spada, poza tym sam projekt jest takim moim wybrykiem, chciałem duże zdjęcie - mam, dałem możliwość wyłączneia - dałem, surfuje się miło - ni ewiem - ale zebieram same pochwały - ale i owal też się zadaża, szczególnie u ludzi którzy pracują w tzw dziuplach
założeniem było stworzenie serwisu innego od pozostałych, 800x600 to już taka klepanina że ludzie się prześcigają tylko w tym jak i gdzie menu ułożyć gdzie i jak logo w kjomponować, a w większym layoucie to i font wielki dobrze wygląda, strona powinna być przede wszytskim czytelna a d2t ten wymóg z pewnością spełania
|
|
| |
|
|
gskaruz 123 postów
| Jest możliwość wyłączenia góry, ale dopiero w profilu usera, dla nowych osób on sie pojawia.
O ile jest pro projekt zamkniety do pewnej grupy osób, to nie przeszkadza, ale tego typu stron dla większej publiczności bym nie robił.
Używanie 800x600 spada, ale nadal wynosi 35%. Potrwa trochę zanim spadnie do poziommu 0, lub przynajmniej marginalnego typu 5%
|
|
| |
|
|
Grzechuu 2752 postów
| masz rację, poprawię to by osoba nie zalogowana też mogła wyłączyć zdjęcie lub zastanowię się nad redesignem
|
|
| |
|
|
fly 53 postów
| no tak a ja pracuje na ap i tutaj nadal sa kompy 800x600. skoro dla studentow to czemu nie dla wszystkich. wogole siemanko ja pierwszy raz oficjalnie zawitalem na stronie i jeszcze wogole nie czaje co tu sie dzieje. widzialem blad ale jak go zrobilem? ano przypomnienie hasla wziolem i (zdaje sie ze sie nie machnolem) potem pokazywalo mi ze jestem zalogowany. wcale nie bylem. sprawdz to bo moze to ja sie machnolem.
|
|
| |
|
|
maldon 253 postów
| |
| |
|
|
fly 53 postów
| tylko bez sarkazmu. jak nie masz nic dio powiedzenia w sprawie tematu to nie mow nic
|
|
| |
|
|
maldon 253 postów
| ok stary ale tak miedzy nami to nie wstydzisz sie?
|
|
| |
|
|
maldon 253 postów
| ok bez nerwów jaja sobie na swieta robie, a chciałem zauważyć ze ja rozpocząlem temat
|
|
| |
|
|
fly 53 postów
| nie mam sie czego wstydzic... w koncu to nie ja ukrywam twarz
a juz odnosnie tematu to nawet jeden komputer u nas w pracowni wyciaga 640x480, bo przy 800x600 nie moge literek rozroznic.... czy daloby sie (tutaj do grzechuu) ta strone zoptywalizowac takze do tej rozdzielczoci. to jest bardzo wazne a n apewno przyniesie wieksza ogladalnosc
|
|
| |
|
|
fly 53 postów
| a sprawdzilem wlasnie i 4programmers dziala w 640x480.... konkurencja cie wyprzedza
|
|
| |
|
|
Grzechuu 2752 postów
| ach bardzo was przepraszam, oczywiście macie racje: zaczęłem już nawet optymlizować, pierwszą stronę możecie zobaczyć na stronie głównej kliknijcie w
"adresy użytkowników"
|
|
| |
|
|
fly 53 postów
| no ale co ty mi tu prubujesz glowe jakims sianem zapchac.
ja tam chce 640x480 i jako 1/10 wszystkich uzytkownikow d2t (+10% od maldona) no to juz sa sluszne podstawy do wniesienia protestu
wyloguj ci sie przesuwa
|
|
| |
|
|
Grzechuu 2752 postów
| ok pozmieniam, ale gdzieś po wakacjach
|
|
| |
|