Grzechuu2752 postów
|
neostrada
chciałem się podzielić z wami doznaniami z neostradą
opcjonalne programy jakie warto zainstalować gdy nie jesteśmy w posiadaniu routera:
norton antywirus 2004
ad-aware 6.0 - blokuje popupy oraz zabezpiecza nas przed robakami internetowymi
cidial - do podtrzymywania łącza
zone alarm pro - domowy firewall
tylko pamiętajcie o aktualizacjach
dzięki tym programom wkorzystanie z neo jest bezpieczniejsze, powinny byc one wymienione na karcie instalacyjnej neostrady gdzie widać co i jak podłączyć, na tej karcie z instalacja jest wszystko ładnie i pięknie tylko nie dopisali że można sobie łatwo kompa zjeb$%#$% i zainfekować
good luck
|
|
MIr0 292 postów
| Ja chyba sobie maszt obok domu postawię bo neostrady w moim zyciu to sie nie doczekam;(
|
|
Grzechuu 2752 postów
| oj nie byłbym tego taki pewny np flaj w opolu będzie sobie łatwił, z resztą po co Ci jak wiekszość czasu spędzasz w firmie
|
|
MIr0 292 postów
| No w sumie;)ale w nocy mozna troszke pociagnac;)
|
|
maldon 253 postów
| w ostatni weekend walczyłem z neostradą również,
wszystko pięknie było ale osoba która podłączyła neostradę była laikiem i takie rzeczy jak firewall czy antywirus nie mowiąc nic o adwarach były dla niej obce, co niestety spowodowało zainstalowanie sie w systemie worma korgo i wielu innych, transwer spadł jak sie doczytałem pozniej wysyla on zapytania do różnych stron www przez co blokuje nasze IP nie wazne, podjąłem kroki aby dziadostwo wyrżnąć. Dzionię więc na neostrade info, drin drin odezwała sie kobiecina masci dwudziestoparoletniej tratata on wie ze to niech pan wpisze ping itd itp. ostatecznie stwierdziła ze jest taki program adware czy cos i kaspersky. ale adware we wersji SE czyli wyższy od 6 nie poradził sobie (poza tym spy bot jest 100 razy lepszy). nic cisza poprostu wszystko stoi nic sie nie zrobilo nie wspaomnę juz o róznych pandach antivirach co są chyba na inne jakies wirusy. nailepszym rozwiazaniem okazal sie malenki program firmy mccafe stinger http://vil.nai.com/vil/stinger/ rewelka poprostu 800 kb programu który wyksił wszystko, pozniej tylko firewall postawilem i wszystko wrocilo do normy uff. zobaczymy jak to dziala w netii. zdam relacje
|
|
Grzechuu 2752 postów
| domin wyloguj się i zaloguj ponownie - jakiś błąd był
|
|