Grzechuu2752 postów
|
Macromedia Flex - 3 odsłona pracy magisterskiej (wykresy, faktury, zamówienia, menadżer plików)
Zrealizowane/pozostałe - animowane wykresy
|
|
Grzechuu 2752 postów
| Średnia wartośc zamówienia
|
|
MIr0 292 postów
| a co to za opcja niemozliwe? ;)
|
|
MIr0 292 postów
| Muszę przyznać ze fajnie ten CRM- ik wygląda. W czym to robiłes?
|
|
Grzechuu 2752 postów
| czytaj tytul to będziesz wiedzial w czym, a status niemożliwe to wtedy gdy:
-porodukt wycofany ze sprzedaży
-seria wygasła
-waznośc produktu wygasła itp
itd
|
|
feniks 9 postów
| Macromedia - Flex + SAP
http://www.sap.com/poland/company/press/2_2005/4/macromediaflex/index.aspx
no Grzechu z tego co widzę to powinieneś rozejżeć się za dochodowym i ciekawym zajęciem w dziedzinie SAP. Poważne aplikacje dla dużego biznesu. Wyślij chłopakom z SAP jakieś CV z linkiem do forum ze screen'ami do twojego dzieła. Zaproszą Cię na rozmowę i zechcą podkupić z MOUTON'a.
|
|
Grzechuu 2752 postów
| Tak na marginesie czytałem już o tym jakiś miesiąc temu,
Byłby to najlepszy okres na taki interes, kończę studia no i ostatnie półtora roku poświęciłem tej technologii, niewątpliwe że tak zrobię, jednak czuje że to żadna rozrywka klepać kod miesiącami i do tego dokładać drugie tyle dokumentacji
chyba jednak wole założyć coś swojego co ? sam jeszcze nie wiem ? na razie praca w Moutonie mi odpowiada. Jestem z niej zadowolony.
|
|
feniks 9 postów
| no masz rację sporo mieszania tylko po to aby ułatwić obsługę jakiegoś programu a raczej jego interfejsu ... i z jakimi kosztami to się wiąże!
wyczytałem wczoraj że wdrożenie tej technologii kosztuje ok 50 tyś. złotych ... jeśli chodzi o sprzęt i flex'a nie licząc prac programistycznych i reszty... ale czy to dużo dla wielkiej firmy?
swoją drogą chętnie zobaczył bym Twojego CRM'a w akcji ... z tego co widzię jest dopieszczony jak prezentacja dla Dr Irena Eris
Pozdrawiam.
|
|
Grzechuu 2752 postów
| udostępnię go w ciągu tygodnia
|
|
konnak 56 postów
| to dużo dla każdej firmy,te duże też potrafią liczyć , szczególnie gdy weźmie się pod uwagę, że tak naprawdę zyskuje się jedynie na wyglądzie, istnieją tańsze rozwiązania, kusząca jest mozliwosć
ukrytej aktualizacji, ale to ma sens w przypadku "grubego klienta", od którego się odchodzi, ze względu na koszta, o wiele taniej jest uzyć "cienkiego", czyli przeglądarki, a takie rozwiązanie
update-uje się po stronie serwera, więc user też tego nie widzi i nie musi nic dociągać
|
|
Grzechuu 2752 postów
| PLUSY
+wygląd,
+wirtualność (niezależność od platformy),
+wykresy on-line,
+osadzanie czcionek;
+zarządzanei dokumnetami flashpapper (alternatywa do pdf - szybciej się otwierają)
+Flex wprowadza przecież standard w wyświetlaniu klipów video, dźwięków w kilku formatach
+gotowe, podefiniowane animacje
+nie trzeba znać flasha by sie wnim poruszać
+duża liczba sampli
+bardzo łatwy do przyswojenia (dzięki dużemu zainteresowaniu developerów powstało sporo serwisów poświęconych tej technologii)
+w flash 8 będzie przycisk uploadu plików na serwer,
MINUSY
-tragedia wydruk
-zbyt duże wymagania systemowe, sprzętowe do pracy z takimi aplikacjami CRM
-duża wadliwość
-dokumentacja
-support, średnio zaawansowane forum
-słabo rozwiązany loading gotowego skrytpu (niezoptymalizowany framework)
|
|