Jesteś w dziale:
Adobe Flash, Director, Flex »
VHS do DVD: kopiowanie kaset vhs oraz materiału z kamer na nośnik DVD. Dowiedz się więcej »

Grzechuu
2752 postów

Macromedia Flex - 3 odsłona pracy magisterskiej (wykresy, faktury, zamówienia, menadżer plików)

Zrealizowane/pozostałe - animowane wykresy

Grzechuu
2752 postów

Średnia wartośc zamówienia

Grzechuu
2752 postów

Liczba zamówień

Grzechuu
2752 postów

porównanie sprzedaży

Grzechuu
2752 postów

menadżer plików

Grzechuu
2752 postów

szczegóły zamówienia

Grzechuu
2752 postów

generator faktur

MIr0
292 postów

a co to za opcja niemozliwe? ;)

MIr0
292 postów

Muszę przyznać ze fajnie ten CRM- ik wygląda. W czym to robiłes?

Grzechuu
2752 postów

czytaj tytul to będziesz wiedzial w czym, a status niemożliwe to wtedy gdy:

-porodukt wycofany ze sprzedaży
-seria wygasła
-waznośc produktu wygasła itp

itd

feniks
9 postów

Macromedia - Flex + SAP
http://www.sap.com/poland/company/press/2_2005/4/macromediaflex/index.aspx

no Grzechu z tego co widzę to powinieneś rozejżeć się za dochodowym i ciekawym zajęciem w dziedzinie SAP. Poważne aplikacje dla dużego biznesu. Wyślij chłopakom z SAP jakieś CV z linkiem do forum ze screen'ami do twojego dzieła. Zaproszą Cię na rozmowę i zechcą podkupić z MOUTON'a.:)

Grzechuu
2752 postów

Tak na marginesie czytałem już o tym jakiś miesiąc temu,

Byłby to najlepszy okres na taki interes, kończę studia no i ostatnie półtora roku poświęciłem tej technologii, niewątpliwe że tak zrobię, jednak czuje że to żadna rozrywka klepać kod miesiącami i do tego dokładać drugie tyle dokumentacji

chyba jednak wole założyć coś swojego:) co ? sam jeszcze nie wiem ? na razie praca w Moutonie mi odpowiada. Jestem z niej zadowolony.

feniks
9 postów

no masz rację sporo mieszania tylko po to aby ułatwić obsługę jakiegoś programu a raczej jego interfejsu ... i z jakimi kosztami to się wiąże!
wyczytałem wczoraj że wdrożenie tej technologii kosztuje ok 50 tyś. złotych ... jeśli chodzi o sprzęt i flex'a nie licząc prac programistycznych i reszty... ale czy to dużo dla wielkiej firmy?

swoją drogą chętnie zobaczył bym Twojego CRM'a w akcji ... z tego co widzię jest dopieszczony jak prezentacja dla Dr Irena Eris:)

Pozdrawiam.

Grzechuu
2752 postów

udostępnię go w ciągu tygodnia

konnak
56 postów

to dużo dla każdej firmy,te duże też potrafią liczyć , szczególnie gdy weźmie się pod uwagę, że tak naprawdę zyskuje się jedynie na wyglądzie, istnieją tańsze rozwiązania, kusząca jest mozliwosć
ukrytej aktualizacji, ale to ma sens w przypadku "grubego klienta", od którego się odchodzi, ze względu na koszta, o wiele taniej jest uzyć "cienkiego", czyli przeglądarki, a takie rozwiązanie
update-uje się po stronie serwera, więc user też tego nie widzi i nie musi nic dociągać

Grzechuu
2752 postów

PLUSY
+wygląd,
+wirtualność (niezależność od platformy),
+wykresy on-line,
+osadzanie czcionek;
+zarządzanei dokumnetami flashpapper (alternatywa do pdf - szybciej się otwierają)
+Flex wprowadza przecież standard w wyświetlaniu klipów video, dźwięków w kilku formatach
+gotowe, podefiniowane animacje
+nie trzeba znać flasha by sie wnim poruszać
+duża liczba sampli
+bardzo łatwy do przyswojenia (dzięki dużemu zainteresowaniu developerów powstało sporo serwisów poświęconych tej technologii)
+w flash 8 będzie przycisk uploadu plików na serwer,

MINUSY
-tragedia wydruk
-zbyt duże wymagania systemowe, sprzętowe do pracy z takimi aplikacjami CRM
-duża wadliwość
-dokumentacja
-support, średnio zaawansowane forum
-słabo rozwiązany loading gotowego skrytpu (niezoptymalizowany framework)

STRONA GŁÓWNA . AKTUALNOŚCI . FORUM . ROZRYWKA . GALERIA . VIDEO . KLIKACZ . KONTAKT   All Rights Reserved  Grzesio.eu © ® 2002-2012.
Zaprojektował: Grzegorz Mistewicz