Grzechuu2752 postów
|
Adobe + Macromedia - jeszcze raz
klika rzeczy do jakich dotarłem na stronie Adobe:
po połączeniu obu firm konsorcium będzie nosiło nazwę: Adobe Systems Incorporated
czyli nici z Adobemedia, M.Adobe itp
Adobe zatrudnia na całym świecie 4000 pracowników, a Macromedia 1450
Ani Adobe siłą nie wykupił Macromedii ani Macromedia nie zbankrutowała - obie firmy zrozumiały że nadszedł najwyższy czas by połaczyć swoje siły (i zagrozić Microsoft'owi, ale to już moje dopowiedzenie)
Połączenie zakończy się pod koniec 2005 roku.
W przyszłości możemy się spodziewać nazwy Adobe Flash MX 2006
Wyjdzie jeszcze jeden pakiet Macromedia Studio prawdopodobnie w tym roku z macierzystą nazwą firmy.
resztę macie tutaj: http://www.adobe.com/aboutadobe/invrelations/adobeandmacromedia_faq.html#q1
|
|
maldon 253 postów
| Fuzje, fuzje, przejęcia, sojusze podobno tak taniej i lepiej dla klientów a z drugiej strony monopol się jakiś robi . Chyba bardziej chcieli osłbić pozycję Corela niz Necrosoftu choć gdzieś ostatnio przeczytałem że nekrosoft kupił jakąś taką miktrą firemkę co soft do grafiki robi, no i ma powstać jakiś program niby ze łączy w sobie własciwosci Photoshopa i Ilustrator. Z kasą nekrosoftu moze się to spokojnie udać (duza czesc urzytkowników Netszkapy przejeli w jakies 2 lata, od pojawienie sie pierwszego IE). Mnie to tylko szkoda z tej fuzji ze prawdopodobie fireworks wyleci na zbity pysk a fajny instrument jest!
|
|
Grzechuu 2752 postów
| |