Jesteś w dziale:
Gadaniec »
VHS do DVD: kopiowanie kaset vhs oraz materiału z kamer na nośnik DVD. Dowiedz się więcej »

phlaphi
22 postów

Praca: Warszawa, Programista c#

Duża firma informatyczna w związku z rozwojem działu R&D poszukuje programisty C#

Wymagania:
- rok komercyjnego doświadczenia w programowaniu Visual C# .NET 1.1
lub
- dobra znajomość platformy .NET oraz Visual C# i komercyjne doświadczenie w programowaniu przy użyciu jednego z obiektowych języków: PHP, ActionScript 2.0, Java, C++
- silna motywacja i identyfikacja z celami firmy
- chęć rozwoju
- „team-player”
- wysoka kultura osobista
- dobra znajomość języka angielskiego (międzynarodowy zespół)

Wymagania dodatkowe:
- styczność z różnymi fazami cyklu tworzenia oprogramowania: analysis, design, unit-testing
- znajomość wzorców projektowych
- znajomość relacyjnych baz danych: MS SQL, Oracle etc.
- znajomość technologii OLAP i Microsoft Analysis Services
- doświadczenie w tworzeniu / wdrażaniu systemów ERP, BI

Firma oferuje:
- wynagrodzenie adekwatne do posiadany umiejętności i doświadczenia
- dostęp do najnowszych technologii
- dostęp do specjalistycznych szkoleń
- niepowtarzalną okazję współpracy z ekspertami w dziedzinie zarządzania projektami informatycznymi i technologii .NET (m.in. z Microsoft’u)
- nowoczesne podejście do zarządzania zespołem

Praca na etat, w siedzibie firmy w Warszawie.

CV + zdjęcie proszę wysyłać na adres: sergiusz(at)dss(dot)pl

Oferta powinna zawierać następującą klauzulę:

„Wyrażam zgodę na przetwarzanie
moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb rekrutacji,
zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 r. O ochronie danych osobowych (Dz. U. nr
133, poz. 833)”

Grzechuu
2752 postów

ofert jakich dużo w internecie, ale dziękuę za info, a do tego jeszcze notka o przetwarzaniu danych:)

phlaphi
22 postów

_takich_ ofert nie ma w internecie:) A na powaznie, szukamy ludzi i jest problem z programistami C#... a kto by pomyslal...

Grzechuu
2752 postów

dokładnie, prawdopodobnie wszyscy już się gdzieś zaczepili

phlaphi
22 postów

byc moze, my szukamy ludzi, ktorzy sa "powolani" do bycia inzynierem, i dla takich osob tworzymy dogodne warunki pracy przy jednym z najwiekszych projektow informatycznych w chwili obecnej w Polsce. Problem polega na tym, ze trudno znalezc ludzi z pasja - jest wielu takich, co bezmyslnie klepia kod - dla takich osob nastaly kiepskie czasy, bo informatyka idzie na przod i szanse maja tylko ci, dla ktorych jest to sposob na zycie, a nie chwilowa "fucha"

Grzechuu
2752 postów

kurcze cały czas myślałem że takie klepanie kodu występuje właśnie przy pracy w takich konsorcjach o których mówisz, gdzie prace nad dokumentacjami zajmują dwa lub trzy razy więcej czasu niż samo tworzenie systemu:) i sporo ludzi rezygnuje i zakłada po jakimś czasie własne działalności

ale w tym przypadku mozę być inaczej - daltego polecam wszystkim klepaczom na przerzucenie się z jeziorka na ocean choćby dla zdoobycia doświadczenia

phlaphi
22 postów

Dokumentacja jest bardzo wazna, design jest bardzo wazny, tak naprawde to prawidlowy proces tworzenia oprogramowania to tylko 40 % kodowania, reszta to definiowanie wymagan wspolnie z analitykami i design wlasnie. Oczywiscie nie mowimy tutaj o dokumentacji dla uzytkownikow koncowych, tylko o dokumentacji projektowej czyli specyfikacji wymagan, use case'ach etc.

To czy jestes tylko klepaczem kodu, czy tez jestes inzynierem w pelnym rozumieniu tego slowa nie zalezy od wielkosci firmy tylko metod zarzadzania i twojego wlasnego zaangazowania w sprawe.

Grzechuu
2752 postów

No to się nie dziwię czemu jest problem z kadrą. Młodzi ludzie pragną odkrywać każdego dnia jakieś nowinki, które mogli by zainicjować w swoich projektach, co ich mobilizuje do dalszych prac, natomiast to właśnie praca w takiej firmie jak mówisz czyni z młodzieży klepaczy kodu. A po 5 latach nagrodzeni są ślepotą:)

Także klepanie samych formularzy oraz opisówka myślę że nie jest atrakcyjnym zajęciem dla młodych C#'arpowców. ... a starych raczej nie ma, no ale ktoś to musi robić!

Grzechuu
2752 postów

"tylko o dokumentacji projektowej czyli specyfikacji wymagan, use case'ach etc."

tak tak, młody człowiek to znakomita manufaktura do produkcji oprogramowania jako produktu do wielokrotnych wdrożeń - tylko ile z tego przypadnie temu szaremu C#powcówi i jako młody ile on czasu straci na klepanie dokumentacji ...

... to już lepiej założyć własną działalność.

phlaphi
22 postów

Dokumentacja projektowa to nie jest "opisowka". Tworzenie takiej dokumentacji wymaga researchu wielu spraw, tworzenia prototypow aby decydowac jakie podejscie wybrac itd. To jest wlasnie moment kiedy "odkrywa sie nowinki", bo nie robisz tego na zywym organizmie, na kodzie zrodlowym, ktory idzie do produkcji, tylko na projektach laboratoryjnych. Na podstawie wynikow takiego researchu, burzy mozgow itd. tworzy sie modele UML, z ktorych pozniej powstaje kod zrodlowy - tak pracuje inzynier.

Niestety, najczestrzym podejsciem jest tworzenie kodu "na hura", kiedy programista moze i "odkrywa nowinki" ale ryzykuje przy tym stabilnoscia calego rozwiazania. W przypadku sklepu internetowego ma to male znaczenie, ale systemu analitycznego z 1,500 koncowek klienckich w banku - duze.

"tak tak, młody człowiek to znakomita manufaktura do produkcji oprogramowania"

my nie szukamy "manufaktur" tylko inzynierow, a to jest duza roznica.

phlaphi
22 postów

"A po 5 latach nagrodzeni są ślepotą "

u nas pracuje sie na laptopach albo LCD, wiec slepota ci nie grozi ;)

Grzechuu
2752 postów

no to mnie przekonałeś:)

phlaphi
22 postów

swietnie, wysylaj CV:)

MIr0
292 postów

"Zatrudnie do pracy młodych doświadczonych,wiek do 25 lat znajomość 3 języków obcych, 5 lat doświadczenia, którzy chcą pracować w młodym zespole (za małe pieniądze) , wskazana dyspozycyjność (czytaj: murzynów do roboty) "

Takich ofert (no moze troche z jezykami przesadziłem) też nie brakuje..
Nie wiem na co liczą pracodawcy ze pracownik bedzie sie cieszył z tego ze ma nowych kolegów?
Jakoś tez nie wierze pracodawcom którzy piszą o wykazywaniu sie.. bo to tez jest wielka lipa. Ktos zapier.. jakis czas a pozniej jak się juz wypali psychicznie- zatrudniaja nową osobę
Wiec do takich ogłoszeń należy podchodzić z rozsądkiem

Nic natomiast nie sugeruje do "Praca: Warszawa, Programista c#" ;)

MIr0
292 postów

Co do własnej działalności to ja też jestem za.. ;)
Grzechuu kiedy systemik wdrazamy? ;)

Grzechuu
2752 postów

jak przestaniesz robić dla konkurencji:)

phlaphi
22 postów

przy duzych, dlugoterminowych projektach czesta rotacja na stanowiskach inzynierow jest jednym z najpowazniejszych zagrozen dla calego projektu.

niech mi jeszcze ktos powie, ze bezrobocie jest... krytykowac i przytaczac wyssane z palca opowiesci to kazdy potrafi, a przyjsc na rozmowe i zaprezentowac sie wlasciwie, juz nie mowiac o dowiedzeniu swych kwalifikacji to juz nie kazdy...smutna prawda

"Nic natomiast nie sugeruje do "Praca: Warszawa, Programista c#""

to sugeruje dokladnie to co powinno: programista c#. Reszte informacji mozna wyciagnac z tresci oferty, lub ze strony internetowej. Jesli nie jest to oczywiste - oblales pierwszy test - czytanie ze zrozumieniem.

Grzechuu
2752 postów

ja tylk dodam że większość informatyków po AP znajduje pracę (a czasem nawet w trakcie studiów) - więc trudno mówić o bezrobociu w naszym gronie

Grzechuu
2752 postów

i to nie firmy nas wybierają tylko my ich:)

MIr0
292 postów

Ja wychodzę z założenia ze grunt to doswiadczenie a studia to taka podstawa która w dużym stopniu pomaga... co do "czytanie ze zrozumieniem" rzuciłem okiem na ogłoszenie >> phlaphi
Akurat ta branża mnie nie interesuje, gdyż nie mam cierpliwości do "klepania kodu" a tym bardziej do pisania dokumentacji:-D

MIr0
292 postów

Nie mniej rzeczywiście dobrych programistów jest mało.. a jeszcze mniej ludzi testujących oprogramowanie..
Widac to na przykładzie aplikacji trafiających na rynek, gdzie faza testowania jest przesunieta na koncowych klientów. No i kazdy jest happy :-D

mazi
27 postów

Witam.

Prosze podac adres www, tej firmy co niby oferuje tak intratna oferte. Chcialbym dokladniej zapoznac sie z oferta.

Pozdrawiam wszystkich ziomow z AP.

MAzi.

2011-06-20 01:48:00
zly

Ogólnie programistów jest bardzo dużo, sam jestem programistą z doświadczeniem (PHP5, ASP.NET MVC i C# desktop) aktualnie bezrobotnym. Tutaj w Polsce B trudno jest o pracę. Pewnie w Warszawie nie jest dużo lepiej. A że oferta pracy jest to co z tego. Pewnie oczekują gościa z 10 letnim doświadczeniem co będzie znał się na wszystkim i chciał za darmo pracować.

STRONA GŁÓWNA . AKTUALNOŚCI . FORUM . ROZRYWKA . GALERIA . VIDEO . KLIKACZ . KONTAKT   All Rights Reserved  Grzesio.eu © ® 2002-2012.
Zaprojektował: Grzegorz Mistewicz