Jesteś w dziale:
Gadaniec »
KLIKACZ 2012 - automatyczny klikacz, programowalna aplikacja do wywoływania myszy i klawiatury. Dowiedz się więcej »

Dżobo
203 postów

prawie 80 zł za wymianę prawa jazdy

Dziwię się że do tej pory nie słyszę glosów tych którzy protestują przeciw wymianie prawa jazdy na nowe. SAm fakt wymiany rozumiem i nie podlega wątpliwości, że kazdy musi to zrobić. Ale dlaczego i po jakiego h.... że się tak pieknie wyrażę mamy za to płacić my i w dodatku prawie 80 zł. Nie każdego na to stać, a co jak ktos zrobił prawko i nagle stał się bankrutem? Jakiś polityk nie pomyslał:).

O tym fakcie przeczytałem na stronach www.siedlce.um.gov.pl, gdzie ogłoszona została informacja cyt: "Okres od 01.01.2005 - 30.06.2006 przewidywany był do wymiany praw jazdy wydanych w okresie od 1 maja 1993 do 30 czerwca 1999, a także praw jazdy wydanych po 01 lipca 1999 na poprzednio obowiązujących drukach."

Okres ten obejmuje prawie kazdego studenta, który uciułał sobie na prawko, był zdolny i zdał za pierwszym razem, otrzymał upragnione prawko a tu po kilku latach musi za nie jeszcze raz płacić i tak jakby na nowo opłacić za egzamin. Podczas egz. rozumiem że tam te prawie 80 zł idzie na paliwo, no nie każdy jest urodzonym rajdowcem i płaci się za nerwy egzaminatora, zestaw pytan, sprawdzanie itd itd, ale tutaj ? Za kawałek plastikowej kartki 80 zł ? to już lekka przesada.

I jeszcze na bezczela apelują cyt: Zważywszy na ilość niewymienionych dokumentów spodziewamy się znacznego spiętrzenia liczby wniosków przed upływem terminu wymiany. Spowoduje to niewątpliwie powstawanie kolejek a także wydłużenie terminu wytworzenia dokumentów. Akcja jest ogólnopolska a wszystkie dokumenty wytwarza jeden producent. Z tego względu wskazane jest aby jak największa liczba kierowców już teraz składała wnioski o wymianę praw jazdy.

Ja tam postoje w tej kolejce i aby mieli bardziej przejeb... w tak goracy dzień jak czerwiec to właśnie wtedy wypełnie wniosek !

Na szczęście cyt: W okresie oczekiwania na nowy dokument kierowcy pozostawia się dotychczasowe prawo jazdy. Należy je przedłożyć do unieważnienia w chwili odbioru nowego prawa jazdy.

A więc moga sobie wyrabiać i rok cały, mi to lotto i tak na to nic nie poradzę, a wam?

Ale te 80 zł, ech ide się spić!!! A potem mówią że polacy to taki naród co świata bez wódki nie widzi!

Grzechuu
2752 postów

ulala, no to spotkamy się w tej kolejce:), też załatwie to ostatniego dnia i pogadam z szefem by dał mi wtedy wolne:)

Grzechuu
2752 postów

he he 30 czerwca to piątek, akurat po kolejeczce możemy iść sięr azem spić do baru a potem na jakąś imprę! Czy ktoś jeszcze solidaryzuje się z nami?

breusz
16 postów

w sumie chwilowo nie mam
wiec nie jest mi to pilne
a placeniu za wymiane prawka czy wymiane dowodu kwot ktore jesli juz powinny byc duzo duzo mniejsze
(dowod powinien byc za free imho) mowie nie i zapewne tez w ramach protestu nie bede sie spieszyl
moze byc i piatek ostatni dzien:)

STRONA GŁÓWNA . AKTUALNOŚCI . FORUM . ROZRYWKA . GALERIA . VIDEO . KLIKACZ . KONTAKT   All Rights Reserved  Grzesio.eu © ® 2002-2012.
Zaprojektował: Grzegorz Mistewicz