Jesteś w dziale:
Programowanie »
KLIKACZ 2012 - automatyczny klikacz, programowalna aplikacja do wywoływania myszy i klawiatury. Dowiedz się więcej »




2006-06-15 23:41:17
Grzechuu
2759 postów

Klikacz 2006 [TEMAT ZAMKNIĘTY]


Program możecie pobrać ze strony: https://grzesio.eu/klikacz/

Zasada działania programu opisana jest na stronie: https://grzesio.eu/news.php?id=67

oraz https://grzesio.eu/news.php?id=90

 


2006-06-30 13:04:19
Grzechuu
2759 postów


Jeśli uważacie, że czegoś w nim jeszcze brakuje piszcie !

     


2006-07-02 18:52:35
Dżobo
209 postów


nie bardzo rozumiem funkcjonowania zakładki klawiatura ? wpisuje ABC i nic się nie dzieje

     


2006-07-02 18:57:30
Grzechuu
2759 postów


spróbuj {A}{B}{C}

     


2006-07-03 09:12:02
quadro
3 postów


Grzechuu możesz wysłać mi tą nową wersje na emaila quadro_@vp.pl bo nie mogę ściągnąć ze strony

     


2006-07-03 09:43:33
Grzechuu
2759 postów


spróbuj jeszcze raz zależy mi na wykryciu błędu: https://grzesio.eu/klikacz/

jak Ci sie nie uda to prześlę mailem

     


2006-07-03 21:24:03
quadro
3 postów


nie da się normalnie tego ściągnąć trzeba ścięgać przez zapisz elemęt docelowy jako...

PS. Klikacz jest zaje**sty

     


2006-07-03 23:40:57
Grzechuu
2759 postów


dzięki za info umieściłem dodatkową informację przy pobieraniu

     


2006-07-07 12:24:55
quadro
3 postów


w programie przydała by się opcja symulowania ruchu myszki. Poprostu żeby zamiast przeskakiwć z jednego punktu do drugiego myszka przesuwała się.

     


2006-07-07 12:31:24
Grzechuu
2759 postów


Bardzo dobry pomysł, myślę że na pewno do zrealizowania tylko po wakacjach:)
W te upały ciężko się zmobilizować do freewareowej pracy:)

pozdrawiam

     


2006-08-11 14:28:16
kacper
1 postów


Zaczynam sie bawić kikaczem i powiem ci że jest rewelacyjny, szczególnie dla leni takich jak ja:)

     


2006-08-19 14:00:56
doopeczka
8 postów


witam, mam prosbe. czy mogl by ktos napisac kod zebym klikacz wciskal ciagle enter ;> doslownie co setna sekundy :>

     


2006-08-19 14:33:17
Grzechuu
2759 postów


Wątpię by nie było to uzależnione systemo. Kod jest prosty skąłdający sie z jednej operacji:

<etykieta>etykieta_1</etykieta><mysz>single</mysz><xmouse>290</xmouse><ymouse>321</ymouse><xmouse2>0</xmouse2><ymouse2>0</ymouse2><czekaj_sekund>1</czekaj_sekund><ciag_klawiszy>{ENTER}</ciag_klawiszy><uruchom_proces></uruchom_proces><rodzaj_uruchomienia>cykliczny</rodzaj_uruchomienia><dzwiek>brak</dzwiek><polaczenie></polaczenie><nazwa_polaczenia></nazwa_polaczenia><uzytkownik></uzytkownik><haslo></haslo>

ale jak zauważyłem wywołując tę akcję na edytorze z numeracją linii - akcja ta trwała jakieś pare sekund, mimo iż powinna trwać dokąłdnie 1 sekundę.

Myślę że obsługa klawiatury nie posiada takiego powera:)

     


2006-08-19 14:35:56
Grzechuu
2759 postów


ech przepraszam pomyliłem się - powyżej jest kod co do 1/1000 sekundy, co do 1/100 patrz poniżej:

<etykieta>etykieta_1</etykieta><mysz>single</mysz><xmouse>290</xmouse><ymouse>321</ymouse><xmouse2>0</xmouse2><ymouse2>0</ymouse2><czekaj_sekund>10</czekaj_sekund><ciag_klawiszy>{ENTER}</ciag_klawiszy><uruchom_proces></uruchom_proces><rodzaj_uruchomienia>cykliczny</rodzaj_uruchomienia><dzwiek>brak</dzwiek><polaczenie></polaczenie><nazwa_polaczenia></nazwa_polaczenia><uzytkownik></uzytkownik><haslo></haslo>

i w opcjach musisz ustawić: określ przedział czasowy ... na od 10 do 10

ale jak widzisz i tak chyba tego nie wyciąga, przecież do przechwycenia jest 100 klawiszy na sekundę:)

     


2006-08-19 14:39:13
Grzechuu
2759 postów


przy tym skrypcie musisz posłużyć się nowsza wersją klikacza

Klikacz 2006 v. 1.0.2374 beta

     


2006-08-22 21:19:36
doopeczka
8 postów


mam teraz nowy problem ;> gram w cos takiego jak Knight Online i przydalby mi sie tam wlasnie klikacz zrobilem cos takiego <etykieta>etykieta_1</etykieta><mysz>double</mysz><xmouse>412</xmouse><ymouse>164</ymouse><xmouse2>0</xmouse2><ymouse2>0</ymouse2><czekaj_sekund>2</czekaj_sekund><ciag_klawiszy></ciag_klawiszy><uruchom_proces></uruchom_proces><rodzaj_uruchomienia>cykliczny</rodzaj_uruchomienia><dzwiek>brak</dzwiek><polaczenie></polaczenie><nazwa_polaczenia></nazwa_polaczenia><uzytkownik></uzytkownik><haslo></haslo>
ale mi to nie dziala... nie wiem co jest nie tak.

chcialem zeby mi Klikacz wciskal najpierw w jednym miejscu podwojnie a potem przeszedl na srodek ekranu i wcisnal pojedynczo... ale on najezdza tylko w miejsce gdzie mial klikanac podwojnie a potem nic sie nie dzieje...

prosze o pomoc

     


2006-08-22 23:16:12
Grzechuu
2759 postów


z tego co widzę masz tutaj zaprogramowaną tylko jedną operację,

musisz stworzyć dwie operacje, jedną z podwójnym kliknięciem oraz drugą z pojedyńczym, w obu przypadkach musisz podać współrzędne

     


2006-08-23 10:44:44
doopeczka
8 postów


okej mam juz dwie operacje.. tyle ze one nie dzialaja... znaczy myszka najezdza w miejsce w ktore miala najezdzac ale nie robi przycisku... nie wiem o co chodzi...

     


2006-08-23 10:46:32
Grzechuu
2759 postów


możesz wkleić kod ?

     


2006-08-23 22:30:25
doopeczka
8 postów


<etykieta>etykieta_1</etykieta><mysz>double</mysz><xmouse>412</xmouse><ymouse>164</ymouse><xmouse2>0</xmouse2><ymouse2>0</ymouse2><czekaj_sekund>1</czekaj_sekund><ciag_klawiszy></ciag_klawiszy><uruchom_proces></uruchom_proces><rodzaj_uruchomienia>cykliczny</rodzaj_uruchomienia><dzwiek>brak</dzwiek><polaczenie></polaczenie><nazwa_polaczenia></nazwa_polaczenia><uzytkownik></uzytkownik><haslo></haslo>


oto i ono :>

     


2006-08-23 23:08:47
Grzechuu
2759 postów


ale tutaj masz jedną operację tylko !

wklej całość

     


2006-08-23 23:30:29
doopeczka
8 postów


fakt moj blad:)

oto jest to co mialem wkleic:
<etykieta>etykieta_1</etykieta><mysz>double</mysz><xmouse>412</xmouse><ymouse>164</ymouse><xmouse2>0</xmouse2><ymouse2>0</ymouse2><czekaj_sekund>1</czekaj_sekund><ciag_klawiszy></ciag_klawiszy><uruchom_proces></uruchom_proces><rodzaj_uruchomienia>cykliczny</rodzaj_uruchomienia><dzwiek>brak</dzwiek><polaczenie></polaczenie><nazwa_polaczenia></nazwa_polaczenia><uzytkownik></uzytkownik><haslo></haslo>


     


2006-08-23 23:33:31
Grzechuu
2759 postów


nadal masz jedną operację

     


2006-08-24 00:15:33
doopeczka
8 postów


<etykieta>etykieta_1</etykieta><mysz>double</mysz><xmouse>274</xmouse><ymouse>221</ymouse><xmouse2>0</xmouse2><ymouse2>0</ymouse2><czekaj_sekund>1</czekaj_sekund><ciag_klawiszy></ciag_klawiszy><uruchom_proces></uruchom_proces><rodzaj_uruchomienia>cykliczny</rodzaj_uruchomienia><dzwiek>brak</dzwiek><polaczenie></polaczenie><nazwa_polaczenia></nazwa_polaczenia><uzytkownik></uzytkownik><haslo></haslo>
<etykieta>etykieta_2</etykieta><mysz>single</mysz><xmouse>513</xmouse><ymouse>427</ymouse><xmouse2>0</xmouse2><ymouse2>0</ymouse2><czekaj_sekund>1</czekaj_sekund><ciag_klawiszy></ciag_klawiszy><uruchom_proces></uruchom_proces><rodzaj_uruchomienia>cykliczny</rodzaj_uruchomienia><dzwiek>brak</dzwiek><polaczenie></polaczenie><nazwa_polaczenia></nazwa_polaczenia><uzytkownik></uzytkownik><haslo></haslo>


     


2006-08-24 10:26:49
Grzechuu
2759 postów


Ta na szybko jeśl używasz wersji beta to rekomendowane jest uzywanie większych przedziaów czasowych niż 1 milisekunda.

Zamień <czekaj_sekund>1</czekaj_sekund>

na <czekaj_sekund>10</czekaj_sekund>

powinno pomóc.

     


2006-08-24 10:27:56
Grzechuu
2759 postów


tak dla wyjaśnienai w wersji beta atrybut czekaj_sekund zawiera milisekundy

     


2006-08-24 20:18:03
doopeczka
8 postów


ale ja uzywam tej starszej wersji.. czy to tez pomoze?

     


2006-08-24 20:24:59
Grzechuu
2759 postów


spróbuj z nowszą wersją jeśli nie pójdzie wklej kod ale stworzony w wersji beta

     


2006-08-24 20:34:18
doopeczka
8 postów


<etykieta>etykieta_0</etykieta><mysz>double</mysz><xmouse>412</xmouse><ymouse>137</ymouse><xmouse2>0</xmouse2><ymouse2>0</ymouse2><czekaj_sekund>2000</czekaj_sekund><ciag_klawiszy></ciag_klawiszy><uruchom_proces></uruchom_proces><rodzaj_uruchomienia>cykliczny</rodzaj_uruchomienia><dzwiek>brak</dzwiek><polaczenie></polaczenie><nazwa_polaczenia></nazwa_polaczenia><uzytkownik></uzytkownik><haslo></haslo>
<etykieta>etykieta_1</etykieta><mysz>single</mysz><xmouse>509</xmouse><ymouse>435</ymouse><xmouse2>0</xmouse2><ymouse2>0</ymouse2><czekaj_sekund>2000</czekaj_sekund><ciag_klawiszy></ciag_klawiszy><uruchom_proces></uruchom_proces><rodzaj_uruchomienia>cykliczny</rodzaj_uruchomienia><dzwiek>brak</dzwiek><polaczenie></polaczenie><nazwa_polaczenia></nazwa_polaczenia><uzytkownik></uzytkownik><haslo></haslo>


     


2006-08-25 10:34:41
Grzechuu
2759 postów


U mnie funkcjonuje tyo poprawnie (srawdziłem na pliku tekstowym) co prawda twój kod po wklejeniu zawiera błedy i musiałem go poprawić:

<etykieta>etykieta_0</etykieta><mysz>double</mysz><xmouse>78</xmouse><ymouse>75</ymouse><xmouse2>0</xmouse2><ymouse2>0</ymouse2><czekaj_sekund>2000</czekaj_sekund><ciag_klawiszy></ciag_klawiszy><uruchom_proces></uruchom_proces><rodzaj_uruchomienia>cykliczny</rodzaj_uruchomienia><dzwiek>brak</dzwiek><polaczenie></polaczenie><nazwa_polaczenia></nazwa_polaczenia><uzytkownik></uzytkownik><haslo></haslo>
<etykieta>etykieta_1</etykieta><mysz>single</mysz><xmouse>65</xmouse><ymouse>169</ymouse><xmouse2>0</xmouse2><ymouse2>0</ymouse2><czekaj_sekund>2000</czekaj_sekund><ciag_klawiszy></ciag_klawiszy><uruchom_proces></uruchom_proces><rodzaj_uruchomienia>cykliczny</rodzaj_uruchomienia><dzwiek>brak</dzwiek><polaczenie></polaczenie><nazwa_polaczenia></nazwa_polaczenia><uzytkownik></uzytkownik><haslo></haslo>


     


2006-08-25 10:35:07
Grzechuu
2759 postów


w sumie widzę że i mój dodaje sie na forum z błędami:)

     


2006-08-27 19:17:02
qoooq
1 postów


hm nie znam jeszcze za bardzo tego programu ale czy ma on opcje ze naciska np LPM i go trzyma przesuwajac ??

     


2006-08-27 21:51:23
Grzechuu
2759 postów


przesuwanie nie jest możliwe, natomiast można oprogramować klikniecię prawym klawiszem myszy i zwolnienie klawisza na nowych współrzędnych

służy do tego polecenie w zakłądce mysz > LKM, PKM

     


2006-10-19 02:03:41
grz
1 postów


Ok, doczytałem sie ze nie ma opcji prezciągnij i upusc ale mozna ja realizowac przez symulacje zaznaczenia obszaru, czy mozna zrobić cokolwiek aby wydłużyć czas tej operacji, bo tak trwa 0.001s i wiekszosc programow internetowych/gier nie reaguje i traktuje to jako zwykle dwa klikniecia... lub czy jest moze juz wersja gdzie jest przeciąganie,
A tak ogolnie swietny program, dobra robota!

     


2006-10-19 09:53:29
Grzechuu
2759 postów


Czy chodzi Tobie o czas pomiędzy kliknięciami w operacjach LKM, PKM ? Jeśli tak to przy kolejnych wersjach programu postaram się to sparametryzować.

     


2006-10-20 13:04:00
penmar
2 postów


Witam,

Dzisiaj zaciagnolem ze klikacza program jest ok ale nie potrafi zrobic czegos takiego.

A wiec mam przegladarke i teraz odpalam inny program ktory po wciscnieciu F5 robi mi screena. Chcialem se zrobic klikaczem tak ze myszka klika w odpowiednie miejsce ( to sie udalo ) a potym zaraz klikacz musi wcisnac F5 zeby zrobic screena ale widze ze oba programy przechwytuja klawisze albo klikacz dziala inaczej i tego screena mi nie robi:( znaczy sie ten pierwszy program niewie ze jest nacisniecie F5

czy jest na to jakas metoda ??

Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz

     


2006-10-20 13:24:50
Grzechuu
2759 postów


Dokładnie tak jest jak napisałeś. Widocznie metoda wysłania klwisza z klikacza nie odpowiada programowi do przechwytywani screenów. Możesz spróbowac tez inaczej. W klikaczu definiujesz klawisz print screen i wklejasz do aplikacji graficznej - wywołując z klikacza ctrl+v, nastepnie oprogramowując zapisywanie plików minimalizujesz okno programu graficznego. Ale nie wiem czy to tez zadziała. Potrzeba testów.

     


2006-10-20 13:36:45
penmar
2 postów


Niestety niemoge tak robic bo ja z czytuje text z ekranu wiec grafika mnie nie interesuje.

Potwierdziles tylko moje przypuszczenia:(

     


2006-11-10 16:53:36
Grzechuu
2759 postów


Nie wiem jak wersja pierwsza ale beta zawiera błąd gdy uaktywnimy opcję: timeout dla klawiszy. Timer źle zlicza ilość sekund do odczekania. W nowej wersji będzie uruchamiała się pod starym F 1.1:(

     


2006-11-29 19:53:16
motylas_
2 postów


Witam, mam takie pytanie/prośbe. Czy istniała by możliwosc aby pojawiła sie jakas uaktualniona wersja klikacza , aby czas pomiedzy kliknieciami myszki mozna bylo podawac nie w sekundach a w milisekundach (lub zastosowac jakąś zmianie z sek na milisek)?? np zamiast 2 sekundy napisac 2000, poniewaz bardzo potrzebuje 0,5 skeundy uzyskac a program nie daje takiej mozliwosci

     


2006-11-29 20:15:14
Grzechuu
2759 postów


https://grzesio.eu/news.php?id=91

     


2006-11-29 21:16:18
motylas_
2 postów


weeeeee SUPEr dzieki:)

     


2006-12-17 22:57:04
ali_g
2 postów


Witam!
Chcialbym zapytac, czy mozliwe byloby dodanie funkcji klikania w wybrany punkt nie po uplynieciu jakiegos okreslonego czasu, ale kiedy pod kursorem pojawi sie okreslony kolor? Np. ustawiam sobie kolor z palety RGB 0,0,0 (czarny) i w momencie kiedy najade kursorem na jakis czarny punkt to wtedy nastapi klikniecie w wybrany, wczesniej okreslony punkt (ew. zeby mozna bylo okreslic czas w milisekundach od najechania do klikniecia). Daloby sie cos takiego zrobic?
Prosze o odpowiedz
Pozdrawiam

     


2006-12-17 23:25:19
Grzechuu
2759 postów


Niestety funkcjonalność którą opisałeś daleko wybiega poza ideę mojego klikacza, bowiem rzadko była by taka funkcjonalność wykorzystywana przez przeciętnego użytkownika programu. Myślę że trzeba by było zaprojektować nowy program w tym celu.

     


2006-12-18 11:32:44
ali_g
2 postów


Moim zdaniem taka funkcja miala by w miare szerokie zastosowanie, np. przy wchodzeniu na strony we flashu, na ktorych jest ladowanie sie strony z paskiem postepu (a nie zawsze odbywa sie to w okreslonym czasie). Taka funkcje, jak opisalem, mial kiedys program myszkomat (wspomagajacy zarabianie przez surfowanie), ale po pierwsze nie dalo sie go zaprogramowac do niektorych stron, a po drugie zalezy mi na tym, zeby mozliwe bylo okreslenie przedzialu czasowego od najchania na okreslony kolor do klikniecia w wybrany punkt. Jesli nie mozna wstawic tej funkcji do klikacza, to mozliwe byloby stworzenie takiego oddzielnego programu?

     


2006-12-18 14:58:08
Grzechuu
2759 postów


cytat: "i w momencie kiedy najade kursorem na jakis czarny punkt to "

Hmm Podczas działania klikacza najlepiej nie poruszac myszą czy pisać na klawiaturze. W klikaczu nie poruszam wskaźnikiem myszy tylko go przesuwam na okresloną pozycję.

A co do funkcjonalności którą opisałeś powyżej to z pewnością trzeba pisać nowy program i zapewne odpłatnie. Proszę skorzystać z formularza kontaktowego grzesio.eu/kontakt.php jeśli jesteś zainteresowany stworzeniem takiego oprogramowania.

     


2007-01-03 20:10:32
matd
1 postów


Czy byłaby możliwość dodania do programu ustawiania czasu restartowania automatu z dokładnością co do milisekundy. Po rozłączeniu neostrady nie chce mi automatycznie łączyć, chyba że przerwę automat i uruchomię go od początku. Wyżej wymieniona funkcja zwiększyła by szybkość działania zadań, dla wszystkich, którzy za pomocą Klikacza zmieniają sobie IP neostrady.

     


2007-01-07 15:15:26
golomb79
2 postów


mam problem, chciałbym zeby klikacz pisał cos a potem naciskał enter, , wiem ze juz wczesniej było omawiane cos taiego ale to nie bardzo wychodzi, prosze o pomoc z góry dzieki

     


2007-01-07 23:32:24
Grzechuu
2759 postów


jeśli np {G}{R}{Z}{E}{C}{H}{U}{U}{ENTER} nie działa to nie bardzo pomogę, ale w kolejnych wersjach programu zwrócę na to uwagę

     


2007-01-09 20:06:28
golomb79
2 postów


ok chodzi.... dzieki... ale mam jeszcze jeden problem.... jak zrobic spacje...?


     


2007-01-09 20:12:42
Grzechuu
2759 postów


{SPACE}

zerknij do pliku kody.xls - powinno tam być

     


2007-01-14 12:41:31
heineken72
2 postów


mam pytanie... W pracy pracujemy wszyscy pod domeną. Nasi informatycy tak ustawili wygaszacz ekranowy że włącza sie on co np.5 minut i po odejściu od kompa trzeba i wciskać alt, ctrl i del ... by sie zalogować...wpisać hasło...a hasło jest bardzo skomplikowane ... (ma małe, duże litery i cyfry)
Tak ponoc ma być .. dla bezpieczeństwa .. (bo audyt tak sobie życzy)
Pytałem na forum o jakiś program np.. wygaszacz czy cos co symuluje prace.. klawiatury lub myszki żeby mi sie nie włączał wygaszacz systemowy??
Trafiłem tutaj próbowałem z klikaczem... prosze o info czy to jest mozliwe z tym programem lub jakim innym programem i czy konieczne jest zainstalowanie ze strony microsoftu programu... dotnetfx (bo nie wiem jak nakładka bedzie działać w domenie może coś bedzie komuś przeszkadzać)
chodzi np o to by po np. 3 minutach ciszy przesuneła sie mysz z punktu a do b co uniemozliwi włączenie sie wygaszacza

pozdr


     


2007-01-14 15:35:41
Grzechuu
2759 postów


Tak klikacz powinien zapobiec ukazywaniu się wygaszacza. A cod do Frameworka to skoro w firmie posiadacie takie restrykcje które dotyczą już wygaszacza to nie sądzę byś posiadał uprawnienia do zainstalowania fw tym bardziej że integruje się on z systemem operacyjnym.

     


2007-01-14 22:27:25
heineken72
2 postów


dzięki za odpowiedz ... rzeczywiście tutaj może byc problem z zainstalowamniem Frameworka
chociaż informy pozwalają instalowac programy bezpłatne ... nie mogą tylko pozwolić na zmiane tego wygaszacza bo tak muszą być zabezpieczone kompy na wypadek jak ktoś odejdzie ... (bez sensu)
mam prośbe jaka miała by być miej-wiecej kombinacja aby kursor myszy przesuwał sie co 3 min. potem przerwa i znów 3 minuty...
ale czy to jest mozliwe aby działało tylko od czasu ostatniego ruszenia kursora lub klawiszy?


     


2007-01-14 22:46:33
Grzechuu
2759 postów


Wystarczy jedna akcja, np pojedyncze kliknięcie i na końcu ustawiasz że ma czekać 3000 milisekund lub 3 sekundy w zależności od wersji którą używasz.

     


2007-01-16 11:14:20
moon
1 postów


witajcie,

korzystam od jakiegoś czasu z klikerów (darmowych) i dzisiaj natrafiłem na Twój Grzechuu.
Wyrazy uznania za prace. To jest najbardziej zaawansowany klikacz jaki widziałem.
gratuluje!

mam jedno pytanko dotyczące akcji.

jak zrobić, aby jedną akcję klikacz wykonywał 500 razy a drugą raz?

dzięki i pozdrawiam,
- moon

     


2007-01-16 11:21:26
Grzechuu
2759 postów


hmm tego nie przewidziałem:), proponuje stworzyć skrypt z dwiema akcjami, następnie wyedytować plik, i pierwsza linię skopiować 500 x:) powinno pomóc

     


2007-01-19 23:57:10
frakti
1 postów


witam! na poczatku gratuluje autorowi, program jest świetny:)
jednakże do ideału:P brakuje mu czegoś jeszcze.. mianowicie zakonczenia cyklu przez wybranie jakiegoś skrótu klawiszowego.
Jest jeszcze pare innych spraw ale nie bede zawracac głowy, znając życie zapewne nie masz czasu na napisanie paru funkcji, które bedzie uzywac jedna osoba na 1000:P
Pozdrawiam.

     


2007-01-20 16:14:11
Grzechuu
2759 postów


Pięknie i jakże prawdziwie to ująłeś:) W tej chwili szukam czasu aby całość przepisać do frameworka 2.0.

     


2007-01-22 01:46:06
xnonix
1 postów


siema grzechuuu !
słuchaj prześlesz mi tego klikacza na maila ?
XnoniX@interia.pl
będzie Ci bardzo wdzięczny !
a z tego co widze to świetny program tylko pobiera mi samo srodowisko a nie program :|
prosze prześlij mi ten program na maila


     


2007-01-22 09:01:10
Grzechuu
2759 postów


kliknij na ikonę dysku po prawej stronie od linku do Frameworka https://grzesio.eu/klikacz/

     


2007-03-04 14:55:22
kanarek198
3 postów


witam. Mam pytanko czy ktos moze wie jak ustawic klikacz;):):)jak na sronce sa zabezpieczenia:):)
POprostu ma klikac w jedno miejsce a mianowicie odpowiedz a b lub c;)jak ominac zabezpieczenia.............
pozdrawim i dziekuje za pomoc;)

     


2007-03-04 14:55:56
kanarek198
3 postów


moj adresik kanarek1984@o2.pl czekam na pomoc;)

     


2007-03-04 15:03:32
Jurek
87 postów


a jakiego typu masz te zabezpieczenia ?

     


2007-03-04 17:25:10
kanarek198
3 postów


Jurek napisalem ci wiadomosc na emaila;):)jak cos to pogadamy;)

     


2007-03-29 15:30:30
lol
1 postów


qurde mam problem....wybiore sowie juz czynnosci jakie mami robic klikacz i mi sie nic nie robi pisze ze automat startuje i czekam i czekam i nic czym to moze byc spowodowane?? moze dlatego ze daje doza ilosc cykli??

     


2007-03-29 15:49:37
Grzechuu
2759 postów


byź może firewall lub lokalny antywirus blokuje działanie klikacza

     


2007-05-10 15:08:53
Grzechuu
2759 postów


Najwidoczniej spacja jest jakimś specjalnym klawiszem i na razie nei można jej zasymulować. Także {SPACE} niestety ale nie będzie chodziło.

     


2007-05-14 12:25:41
tigo
1 postów


Witam,
naprawde dobry program a w dodatku darmowy ^^. Nie dopatrzylem sie wiekszych bledow ale mam kilka sugestii. Czy "AUTOMAT" nie mogl by szybciej startowac? Moze sie to wydac troche dziwne ale to jedyne "opoznienie" ktorego nie mozna kontrolowac i niekiedy utrudnia prace. Po drugie bardzo uzytecznym byl by klawisz skrotu np. po wcisnieciu CTRL+k uruchamial by sie skrypt klikacza ktory zminimalizowany jest do Tray'a. Pozatym gratuluje projektu.
Pozdrawiam.

     


2007-05-14 23:55:39
Grzechuu
2759 postów


w nowej wersji będzie ta opcja dodana

     


2007-07-10 15:12:05
m@rcin
4 postów


Cześć!
Czy mogę w tym programiku ustawić automatyczne klikanie myszki lewym przyciskiem ale bez powracania na ustalone miejsce. Chcę po prostu ruszać myszką w przeglądarce a klawisz myszki będzie sobie ciągle sam klikał. jest to możliwe? Jesli tak jak ustawic program ;)?

     


2007-07-10 17:08:37
Grzechuu
2759 postów


Dodaj klika operacji zmieniając pozycje

     


2007-07-11 17:41:04
m@rcin
4 postów


Spoko ale jak ja mam odczytac z przeglądarki na jakiej wspołrzednej sie znajduje? ;/est jakiś może program lub wtyczka?

     


2007-07-12 11:17:32
Grzechuu
2759 postów


Nie wiem czy do końca rozumiesz istotę klikacza. To Ty określasz współrzędne programując klikacza.

     


2007-07-12 13:25:48
m@rcin
4 postów


taaa wiem, ale żeby wskazać współrzędne w programie muszę najpierw wiedzieć jakie co nie? Chyba nie będę Cię bawić w zgaduj zgadula.

Chciałbym aby myszka klikała mi w 5 miejscach z szybkością maksymalną, żeby z miejsca przeskakiwała w następne miejsce itd. Jest to wykonalne tym programem? Jakby miał wyglądać kod? musi składać się z 3 poleceń?

btw czy to działa we flashu?

     


2007-07-12 13:32:31
Grzechuu
2759 postów


taaa wiem, ale żeby wskazać współrzędne w programie muszę najpierw wiedzieć jakie co nie? Chyba nie będę Cię bawić w zgaduj zgadula.

//Tak

Chciałbym aby myszka klikała mi w 5 miejscach z szybkością maksymalną, żeby z miejsca przeskakiwała w następne miejsce itd. Jest to wykonalne tym programem? Jakby miał wyglądać kod? musi składać się z 3 poleceń?

//Trudno określić prędkość maksymalną - nie testowałem programu pod względem szybkości. Zależy ona od czasu jaki zdefiniujesz pomiędzy operacjami oraz czasu pomiędzy cyklami w opcjach programu. Na pewno te czasy nie mogą być równe 0. Każde kliknięcie to jedna operacja. Operacje tworzą cykl który można dowolną ilość razy powtarzać.

btw czy to działa we flashu?
//Nie rozszyfrowałem kontekstu tego pytania:) BTW ??


     


2007-07-12 13:39:56
m@rcin
4 postów


Chodzi o to że mam to we flashu i w przeglądarce i chce zeby myszka samoistnie klikała w 5 miejsc (lewy).

Dobra przejdźmy do kodu jak ma to wyglądać.

Zadanie1:

<etykieta>zadanie1</etykieta>
<mysz>double</mysz>
<xmouse>782</xmouse>
<ymouse>382</ymouse>
<xmouse2>508</xmouse2>
<ymouse2>408</ymouse2>
<czekaj_sekund>0</czekaj_sekund>
<ciag_klawiszy></ciag_klawiszy>
<uruchom_proces></uruchom_proces>
<rodzaj_uruchomienia>cykliczny</rodzaj_uruchomienia>
<dzwiek>brak</dzwiek>
<polaczenie></polaczenie>
<nazwa_polaczenia></nazwa_polaczenia>
<uzytkownik></uzytkownik>
<haslo></haslo>



Zadanie 2
<etykieta>zadanie2</etykieta>
<mysz>double</mysz>
<xmouse>325</xmouse>
<ymouse>425</ymouse>
<xmouse2>735</xmouse2>
<ymouse2>460</ymouse2>
<czekaj_sekund>0</czekaj_sekund>
<ciag_klawiszy></ciag_klawiszy>
<uruchom_proces></uruchom_proces>
<rodzaj_uruchomienia>cykliczny</rodzaj_uruchomienia>
<dzwiek>brak</dzwiek>
<polaczenie></polaczenie>
<nazwa_polaczenia></nazwa_polaczenia>
<uzytkownik></uzytkownik>
<haslo></haslo>


Zadanie 3
<etykieta>zadanie3</etykieta>
<mysz>double</mysz>
<xmouse>430</xmouse>
<ymouse>390</ymouse>
<xmouse2>0</xmouse2>
<ymouse2>0</ymouse2>
<czekaj_sekund>0</czekaj_sekund>
<ciag_klawiszy></ciag_klawiszy>
<uruchom_proces></uruchom_proces>
<rodzaj_uruchomienia>cykliczny</rodzaj_uruchomienia>
<dzwiek>brak</dzwiek>
<polaczenie></polaczenie>
<nazwa_polaczenia></nazwa_polaczenia>
<uzytkownik></uzytkownik>
<haslo></haslo>


Czy dobrze wszystko jest tutaj ustawione? I gdzie ustawić szybkość miedzy tymi poleceniami w opcjach? 0 oczywiście nie działa ;p

     


2007-07-12 13:58:00
Grzechuu
2759 postów


To potrzebujesz 5 operacji a nie 3. Nie pisz kodu ręcznie - posłuż się kreatorem > nowy automat czy jakoś tak. Jeśli użyjesz najnowszej dostępnej wersji to czas będziesz mógł zdefiniować w milisekundach.

     


2007-07-23 19:01:52
wielki
3 postów


Na wstępie muszę przyznać że program jest genialny, jednak brakuje mi 2 opcji:
1. Aby można było dodać operację pomiędzy już istniejące (niby można edytować to co już jest w notatniku ale jest to troche uciążliwe)
2. Aby można było bez żadnego kliknięcia po prostu coś wpisać.

Pozdrawiam i gratuluje autorowi:D

P.S.
W jakim języku napisałeś ten program?

     


2007-07-23 19:56:28
Grzechuu
2759 postów


Nowa wersja będzie miała zaimplementowane obie funkcje.

     


2007-07-24 11:24:13
wielki
3 postów


ok to bardzo fajnie. Jeszcze jedna sprawa: Jak zrobić, żeby nacisnąć CTRL+V ? Bo wg tego co pisze w kody.xls to powinno to wyglądać jakoś tak ^(v) ale to nie działa.

     


2007-07-24 11:46:17
Grzechuu
2759 postów


spróbuj {^v} ale widzę że pod frameworkiem 2 już nie działa.

     


2007-07-24 14:52:50
wielki
3 postów


niestety nie działa, a przydałoby się:)

     


2007-07-24 23:05:37
Grzechuu
2759 postów


Powinno być raczej: ^{v}

     


2007-07-24 23:41:14
Grzechuu
2759 postów


aby za symulować kliknięcie klawisza spacji zależy wstawić po prostu spację pomiędzy literami np: {A} {B} {C}

     


2007-08-19 17:59:53
ropson
3 postów


Witam, szczególnie gorąco Autora

Według mnie do tego bardzo praktycznego i przydatnego programu przydała by sie równie bardzo praktyczna i przydatna rzecz jak automatyczne startowanie/stopowanie podczas bezczynności/aktywności ze strony użyszkodnika (włączając regulowanie czasookresów)

Zaoszczędziło by to nerwów użyszkodnikom gdy przy wystartowanym programie (szczególnie z bardzo małymi interwałami) chcą normalnie korzystać z kompa

Ponadto przydał by sie coś a'la silentmode czyli uruchomienie odrazu zminimalizowanego programu tudzież odrazu bez splashscreana bo i bez niego zasługi będą Ci Autorze pamiętane....

Autorze jest cień szansy na powyższe ?

Niecierpliwie oczekując na realizacje wyżej wymienionej sugestii

Pomysłodawca:)

     


2007-08-20 09:29:31
Grzechuu
2759 postów


Kolejna wersja która lada chwila będzie dostępna będzie posiadała te zmiany. Kontrowersje jednak wzbudza brak splash screena. Absolutnie nie chce się chwalić i przedstawiać go za każdym razem, ale średnio zaawansowany użytkownik musi wiedzieć że uruchamia się aplikacja tego typu, w innym przypadku posypie się zapewne masę pozwów o udostępnianie niebezpiecznego oprogramowania. W nowej wersji na pewno będzie autostart programu bezpośrednio po uruchomieniu, zatrzymanie skrótem klawiszowym (przy włączonej opcji global hook) i kilka innych, mam nadzieję, przydatnych opcji.

     


2007-08-23 11:42:10
fremen
2 postów


Witaj, mam problem a właściwie pytanie jak zrobić by zasymulować logowanie do systemu czyli kombinację klawiszy CTRL+ALT+DELETE, wpisuje w kodzie ^%{DEL} lub ^%{DELETE} i działać nie chce a używam go w firmie i niedawno wymusiliśmy nieszczesny wygaszacz ekranu i niechce go wylaczac z tej polityki bo komp logowal by sie w nocy i by bylo prościej... Mozna to wykonać i jeśli tak to jak powinien wyglądać kod ciągu klawiszy.

PS,
Program super, oszczędza mi zbednej klikologii...

     


2007-08-23 11:51:07
ropson
3 postów


ok domyślnie splash może sie włączać ale przydała by sie opcja w menu umożliwiająca wyłączenie (poprzedzona np. komunikatem )

pozatym zatrzymanie skrótem klawiaturowym fajna rzecz ale jeszcze fajniejsza by była równoległa obsługa automatycznego startowania/stopowania przy bezczynności/aktywności (tak jak to jest z wygaszaczami ekranu)

pozdrawiam z niecierpliwością oczekując nowej wersji:)

     


2007-08-23 12:07:51
Grzechuu
2759 postów


ctrl+ald+del jest zablokowany przez środowisko ze względu na bezpieczeństwo, tak wyczytasz na różnych forach:

c# +senkeys +ctrl-alt-del

spróbuję to jakoś obejść w nowej wersji

co do spalsh screena - to wszystkie opcje musza być gdzieś zapisywane , u mnie np w pliku ini, bez problemu można potem udostępnić program gdzieś do pobrania ze zmodyfikowanym plikiem ini itd.. ale cały czas się zastanawiam nad usunięciem splasha

     


2007-08-24 14:22:43
eldoka
12 postów


BARDZO prosze ciebie grzechu lub kogoś kto zna sie na tym programie żeby odezwał sie do mnie na gg 6130717 z góry dziekówka

     


2007-08-26 19:52:37
ropson
3 postów


no widze ze sie programik rozwija , nowa wersja coraz lepsza gratuluję, tylko wciąż mi braknie startowania przy bezczynności i stopowania przy jakiejkolwiek aktywności użyszkodnika... liczę na kolejna wersję

Pozdrawiam

     


2007-08-26 20:27:47
kaka22
1 postów


ja gram w knights.pl i słyszałem ze mozna sobie tym programem pomóc ale nie wiem jak

     


2007-10-29 21:02:58
mejklof
2 postów


Może mi ktoś wysłać ten program na maila?
W zaden sposob nie moge go pobrac ze strony. Wszystkiego juz probowalem.
Z góry wielkie dzieki.
mejklof@tlen.pl

     


2007-12-21 11:10:23
sebegg
6 postów


Nie mogę pobrać Klikacza 2006...nie wiem dlaczego jak klikam na "kliknij tutaj aby pobrać" wyskakuje mi strona "http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=0856eacb-4362-4b0d-8edd-aab15c5e04f5&DisplayLang=pl";
a to niejest ten klikacz...

Wyślij mi najlepiej na emalia albo coś doradź

Czy ten klikacz będzie działał kiedy np gra jest włonczona??


sebegg@o2.pl

     


2007-12-21 13:46:44
Grzechuu
2759 postów


Witam

Czytaj uważnie. Po prawej stronie jest link do pobrania programu, a ten link który wskazałeś jest do bibliotek które sa potrzebne aby program prawidłowo funkcjonował.

     


2007-12-21 15:57:35
sebegg
6 postów


Tak jest mój błąd program super ale mógłbyś zrobić coś takiego żeby ta myszka była wirtualna:PP

Czyli żeby ta myszka klikała w dane punkty(na danym oknie...) ale żeby można było ręczną myszką robić coś innego...



     


2007-12-21 16:19:36
Grzechuu
2759 postów


Niestety jest to niewykonalne. System Windows nie dopuszczam takich rzeczy. Ewentualnie można by było oprogramować kursora tak aby po wykonanym kliknięciu wrócił do pozycji poprzedniej. W której był ustawiony.

     


2007-12-21 16:56:12
sebegg
6 postów


szkoda......

     


2008-03-31 23:30:53
tommy
2 postów


Witam, na wstępie powiem, że jestem pod niemałym wrażeniem. Program jest wyśmienity. Wielkie brawa dla autora. Chciałem się dowiedzieć pewnych informacji na temat pewnej możliwości. Otóż, chciałbym tak zaprogramować Pańskiego 'klikacza', aby kliknięcie wykonywał w różnych odstępach czasowych [np. co 20-25 sekund] i przy określonym przedziale czasowym, program sam wybierał losową wartość z podanego przedziału. Czy jest to możliwe? Jeśli nie, to czy będzie taka funkcja wprowadzana.

     


2008-03-31 23:54:16
Grzechuu
2759 postów


Tak. Dodajemy jedną operację i w opcjach ustalamy przedział czasowy z którego ma być losowana wartość w milisekundach ("opcja się nazywa: "określ przedział czasowy pomiędzy kolejnymi cyklami" - program sam pobiera losową wartośc z tego przedziału). W pana przypadku 1 cyk to właśnie ta jedna operacja. Tylko między kolejnymi cyklami program generuje losową wartość. Między operacjami w danym cyklu już nie jest to możliwe (tutaj wartość każdorazowo możemy ustalić na inną).

     


2008-04-01 00:09:04
tommy
2 postów


Ha, muszę powiedzieć, że mnie Pan niezwykle uszczęśliwił. Nie sądziłem, że odpowiedź nadejdzie tak szybko, zwłaszcza, że godzina późna. Dziękuje ogromnie i raz jeszcze gratuluję świetnych pomysłów i doskonałej roboty.

     


2008-04-02 22:38:32
bads
2 postów


witam , wspanialy programik , tylko niewiem co zrobic zeby bylo wiecej cykli tzn robi mi wszystkie operacje po dwa razy i przestaje co zrobic ??

     


2008-04-02 22:45:29
Grzechuu
2759 postów


Sprawdź w opcjach może któraś opcja wyłącza program, przyczyn może być wiele, może masz jakieś dodatkowe oprogramowanie zainstalowane które blokuje klikacza.

     


2008-04-02 22:57:16
bads
2 postów


sciaglem nowsza wersje programu i wszytko jest ok,Dzieki Grzechuu za ten programik i za szybką odpowiedż , Jestes wielki

     


2008-04-15 19:23:20
zyngi
3 postów


Mam prośbe. Mógłby mi ktoś napisać jeżeli sie da jak zrobić takie czynności:
naciskamy shift [i trzymamy], naciskamy ppm, puszczamy ppm, puszczamy shift. Proszę o odpowiedź powieważ bardzo mi jest to potrzebne.
A w ogole fajny programik :]
Pozdrawiam

     


2008-04-15 19:28:50
Grzechuu
2759 postów


Niestety, taka kombinacja nie jest możliwa do wykonania. Przynajmniej w obecnej wersji programu.

     


2008-04-15 19:36:43
zyngi
3 postów


szkoda, ale dzięki za szybką odpowiedź :] Jak będzie sie dało w nowszej wersji cos takiego to mi napisz na poczte:
dzyngier24@poczta.onet.pl

     


2008-04-15 20:03:17
zyngi
3 postów


sory za podwojoną odpowiedź

     


2008-05-07 03:36:37
assamite
3 postów


Mam prozbe nie moge dogadac sie z fokusem w najnowszej wersji bety...
Mogl by mi ktos napisac recznie zadanie by mi klikalo na klawiaturze co 1550milisekund 1,2,3 z odstepem powtornej funkcji tez 1550 milisekund?

Dziekuje.

     


2008-05-07 04:04:39
assamite
3 postów


gra sie nazywa cabal online i chcial bym aby mi kliczacz (swietny do lineage ;)) klikal na klawiaturze (bo niestety myszka nie moze poniewarz podnoski skill z paska)
kolejno 1,2,3 w kakretnym przedziale powtarzajac ciagle 1,2,3,1,2,3,1,2,3,1,2,3,1,2,3,1,23 w idealnie takim samym odstepie czasowym.
Tu moje pytanie: czy mogl by mi ktos zakodowac taka operacje? najlepiej na 100 powtorzen funkcji
cas 1550 milisekund ostepu
dziekuje.

     


2008-05-07 07:52:57
Grzechuu
2759 postów


No niestety:) Przynajmniej ja Cię nie wyręczę. Dopiero najnowsza wersja umożliwia usunięcie akcji myszki. Zakładka "mysz" > pomiń.

     


2008-05-07 08:05:14
assamite
3 postów


chodzi o to ze nie mozna przyjac akcji pod 1234567890 co jest niezbedne jest jakies rozwiazanie?

     


2008-06-18 18:58:30
batoniasty
1 postów


jestem użytkownikiem klikacza prawie od jego początku jedyne czego w nim mi brakuje jest opcja czekania na załadowanie się strony internetowej do końca i dopiero potem przejście do następnej procedury

     


2008-10-10 15:48:53
bnq
1 postów


Czy idze zrobić tak ażeby klikacz, klikał tylko literkę"z" ? Nic więcej ?

     


2008-10-10 19:27:37
Grzechuu
2759 postów


Tak. Wystarczy w "klawiaturze" wpisać {Z} a w "mysz" dać bez akcji, czy tam bez klikania.

     


2009-01-13 21:51:06
klima
1 postów


Witam. Poszukuje jak zrobić aby: Klikacz klikał przycisk F11 po 10 sekund odstępu F12 po 2 minutach odstępu F11 i po 16 minutach powtużył ten cykl. Sam nie moge tego zrobić nie wiem co źle robie.

     


2009-01-14 22:19:39
Grzechuu
2759 postów


W opcjach określ przedział czasowy od 1000 do 2000 oraz ilość cykli

w załączniku kod dla wersji Klikacz 2007 v. 1.0.2793 beta








     


2009-01-18 21:52:37
nicolas
1 postów


po pierwsze grzechu gratuluje mózgu bo programik cud miód malina:) dla takich luzi powinni stawiac pomniki:PPP
a teraz pytanko...czy moze nie udalo by sie zrobic czegos takiego zeby sie wciskalo f5 w odstepach setnych sekund??

ps:grales w knights?:)

     


2009-01-18 23:32:59
Grzechuu
2759 postów


W wersji 2007 można zarządzać czasem w milisekundach, tylko nie wiem czy biblioteki windowsa są na tyle wydajne aby podołać zadaniu. W czasie testowania wiem że było z tym różnie.

PS: Nie:) ostatnio Dead Space i Crysis Warhead:)

     


2009-01-23 23:57:08
Grzechuu
2759 postów


Dostępna jest nowa wersja klikacza:

https://grzesio.eu/news.php?id=164

     

 
All Rights Reserved  Grzesio.eu © ® 2002-2019.